Bir dünya markası olan Mis Bulgur'un tarihçesi, kurumsal kimliği ve başarı hikayesi.
1960 Yılında Gaziantep’te fıstık, kuru üzüm alım satımı ile iş hayatına başlayan Mehmet AVCI bugün Türkiye de bulgur sektöründe önde gelen firmalar arasında yer almaktadır. Bulgurla tanışması ise bir firmanın ısrarcı yaklaşımlarıyla birlikte 4 ton bulguru kendisine getirmesiyle başlamıştır. Bulgur satmaktan yana olmayan Mehmet AVCI firmanın ısrarına dayanamayıp bulguru dükkanına kabul etmiştir. Bu bulgurları satmasıyla iyi bir kar marjı yakalayan Mehmet AVCI 3 ortaklı bir bulgur fabrikasını kiralamış ve bulgur üretimine geçmiştir. 1966 yılında ortaklarından ayrılan Mehmet AVCI MİS BULGUR adı altında bulgur üretimine tek başına devam etme kararı alarak 1974 yılında kendi fabrikasını kurmuştur. Bugün ise ; gerek iç piyasada gerek dış piyasada MİS BULGUR markasıyla adından söz ettirmektedir. Bulgur başta olmak üzere aşurelik buğday ve bakliyat üretimini yapmaktadır. Yıllık 35 bin ton üretim kapasitesine sahiptir. Teknolojiyi yakından takip eden MİS BULGUR modern makinlerle ve hijyenik ortamla el değmeden hazırlanan ürünlerini piyasaya sunmaktadır. MİS BULGUR olarak teknolojik yenilikleri yıldan yıla takip etmek temel projemiz arasındadır. Kaliteyi ön planda tutan MİS BULGUR kaliteli buğdaylardan ürünlerini üreterek hiçbir renklendirici ve katkı maddesi kullanmadan bulgurun saf halini beğenilerinize sunuyor. Bu beğeni oranı siz değerli müşterilerimize ulaştırdığımız ürünlerimizin imalatta artışıyla hissedilmektedir ve bunu için MİS BULGUR sizlerin sayesinde her gün biraz daha büyümektedir .